Drága Timi! Hajnal van, amikor töltöm föl Neked ezt a zöldségből készült újabb ötletemet. Remélem el tudjátok majd készíteni a gyerkőcökkel! A legközelebbi alkalommal remélem rá fogok érni, és ott leszek Pécsen, hogy segíthessek a szervezésben is akár! :)
Olvasóimnak: A héten a gasztronómikus dolgok kapnak nagyobb szerepet. Pár újabb ötletemet osztom meg veletek, részfázisokban fotózva a dolgot.
Ez úton köszönet Gábornak, aki magára vállalta eme nemes feladatot. :)
Elkészítési javaslat:
Az ubiból levágunk egy kisebb darabot, ez lesz a hajónk alja.
Csónakalakot formázunk a darabka ubiból úgy, hogy az alja a tányéron legyen. Ez négy háromszög levágásával elérhető.
Ívben levágjuk a hajó felső ívét, majd (ahogy a 3. képen is látható) az alját is kialakítjuk egy-egy ügyes mozdulattal.
4. képen azt látjátok, hogyan kell a belsejét üregesíteni, majd az utolsó képen már a kész hajónk van, aminek a vitorlája és zászlója is egy vékonyra szelt ubi, fogpiszkálóra tűzve.
Ezt a kreációt kisfiúknak ötöltem ki...